top of page

Algemene Voorwaarden

Leuk dat je met Wie Weet Waar Iris op vakantie wilt. We gaan er alles aan doen om je verwachtingen waar te maken. Daarvoor is het belangrijk dat je weet wát je kunt verwachten bij ons. Dat staat onder meer in deze voorwaarden. We geven het toe: het is misschien niet de meest spannende lectuur. Maar het is wel handig dat je deze voorwaarden even goed doorleest. Door te reserveren, ga je namelijk akkoord met de inhoud.

 

Een reservering

Je kunt elke vakantie op deze website direct online reserveren. Op het moment dat je alle gegevens hebt doorgegeven en akkoord bent gegaan met de voorwaarden, beschouwen we dit als een definitieve reservering.

 

​Reserveringskosten

 

Je betaalt bij ons géén reserveringskosten. De kosten hiervoor zijn al bij de prijs inbegrepen.

 

De bevestiging van je reservering

Direct na je reservering krijg je een e-mail met de bevestiging. Heb je nog vragen of wensen? Aan het eind van het boekingsproces kun je die aangeven. Wij nemen dan zo snel mogelijk na de reservering telefonisch contact met je op om aanvullende gegevens en wensen met je door te nemen. Je kunt natuurlijk ook vooraf je vragen stellen. Stuur ons dan een e-mail naar reizen@wieweetwaariris.com.

 

Een vakantie ‘op aanvraag’ reserveren

Het kan gebeuren dat een vakantie bij Wie Weet Waar Iris is ‘uitverkocht’, maar er nog wel ruimte is bij de verhuurder van de accommodatie. Je kunt één of meer onderdelen van je vakantie (bijvoorbeeld de busreis, vliegreis of de kamer) dan ‘op aanvraag’ reserveren. Je vakantie is dan nog niet 100% zeker. Als iets op aanvraag is dan vind je dit terug op de bevestiging die je ontvangt na reserveren.

 

Het kan zijn dat er beschikbaarheid is op de kamer, in de bus of op de vlucht maar dat er wel een toeslag geldt omdat hogere tarieven gelden voor dit onderdeel van je reis. Je wordt dan op de hoogte gesteld van deze toeslag. Alleen op dat moment kun je nog afzien van je reservering. Een aanvraag kun je wanneer er beschikbaarheid is tussentijds niet meer kosteloos annuleren. Wil je toch annuleren? Dan gelden de annuleringsvoorwaarden.

 

Hoe gaat de betaling?

Na je reservering ontvang je via per e-mail een reserveringsbevestiging en factuur. De aanbetaling is 25% van de reissom. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek bij ons op de rekening staan.
 

Als je last minute reserveert

Reserveer je binnen 6 weken voor aanvang van je vakantie, dan betaal je de totale reissom direct na de reserveringsbevestiging.

 

Als je niet betaalt

We rekenen erop dat je op tijd betaalt. Zo niet, dan krijg je van ons een aanmaning. Is je betaling dan nog niet binnen? Dan hebben wij het recht de gereserveerde vakantie te annuleren en je van deelname uit te sluiten. In dat geval moeten we helaas annuleringskosten bij je in rekening brengen.

 

Speciale wensen en behoeften

Heb je speciale wensen tijdens je vakantie? Bijvoorbeeld een bepaalde ligging van de kamer? Of dieetwensen? Dan doen we er alles aan om daarmee rekening te houden. Het aangeven van een voorkeur betekent niet automatisch dat deze is gegarandeerd. Je begrijpt dat we dat niet altijd helemaal zelf in de hand hebben. Ook wij zijn ter plekke afhankelijk van anderen. Geef in ieder geval aan welke voorkeuren je hebt. In de boekingsmodule is het mogelijk een voorkeur aan de reservering toe te voegen (in het opmerkingen veld).

 

Wil je de vakantie wijzigen?

Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen, ruimbagage bijboeken, je opstapplaats wijzigen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien mogelijk). Per wijziging wordt altijd een bedrag van
€ 35,- in rekening gebracht.

Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging.

Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar hou dan rekening mee met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.

 

Wijziging van de reissom

Wie Weet Waar Iris heeft het recht tot 20 dagen voor vertrek de reissom te verhogen. Waarom we dat moeten doen? Bijvoorbeeld doordat vervoers- en brandstofkosten tussentijds zijn gewijzigd, of belastingen, heffingen en wisselkoersen.

 

Uitsluiting van deelname

Het gebeurt niet vaak, maar het kan zijn dat we gasten vóór vertrek moeten uitsluiten van deelname. Dat doen we alleen onder heel bijzondere omstandigheden. Bijvoorbeeld omdat het gedrag van een boeker hiertoe aanleiding geeft. Behandel onze medewerkers daarom zoals je ook zelf graag behandelt wilt worden. Daarnaast is het voor Wie Weet Waar Iris van belang dat gasten een minimale leeftijd hebben van 18 jaar.

 

Annuleren door Wie Weet Waar Iris

Zijn er te weinig deelnemers voor de vakantie waarvoor je hebt gereserveerd? Dan behouden we ons het recht voor de reis te annuleren. Je ontvangt dan uiterlijk 3 weken voor de datum van vertrek bericht. We doen ons uiterste best om je een gelijkwaardig alternatief aan te bieden, soms tegen afwijkende (prijs)condities. Het is dan aan jou om die te accepteren of niet. Heb je al kosten gemaakt voor de vakantie? Dan kun je die helaas niet bij ons declareren. Het kan ook voorkomen dat een groep door late annuleringen vlak voor vertrek kleiner wordt. In dat geval annuleren we je vakantie uiteraard niet. Wel vragen we je er begrip voor als de groep iets kleiner is.

 

Annuleren door reiziger

Wil je een gereserveerde vakantie door onvoorziene omstandigheden annuleren? Stuur dan een e-mail naar reizen@wieweetwaariris.com. Je kunt voor vragen over je annulering natuurlijk ook contact opnemen met een van onze medewerkers. Een annulering moet door de hoofdboeker, dus diegene op wiens naam de reservering staat, per e-mail aan ons doorgegeven worden.

Na je annulering ontvang je van Wie Weet Waar Iris een annuleringsnota met daarin een specificatie van alle kosten.

En als je niet tevreden bent?

Ondanks onze goede zorgen kan er iets gebeuren waar je op vakantie minder gelukkig mee bent. Of waar je een klacht over hebt. Meld dit dan direct bij je reisbegeleiding ter plaatse. Die gaat meteen een oplossing zoeken. Kan dat niet, of is je klacht niet naar tevredenheid opgelost? Neem dan direct contact op met Wie Weet Waar Iris via reizen@wieweetwaariris.com. Hoe eerder je dit meld, hoe groter de kans dat we van jou ook een blije vakantiegast kunnen maken. Je begrijpt dat er aan bepaalde zaken niets meer valt te veranderen als je al thuis bent.

Hoe zit het met aansprakelijkheid?

Wie Weet Waar Iris aanvaardt geen aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen van deelnemers. Ook zijn we niet aansprakelijk voor gebeurtenissen tijdens de reis, anders dan in de reisvoorwaarden staat. Dit geldt ook voor alle organisaties, instructeurs en reisbegeleiding waarmee we samenwerken. Degene die een reis reserveert voor zichzelf en andere deelnemers, is hoofdelijk aansprakelijk voor alle anderen die hij of zij aanmeldt.

 

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Wie Weet Waar Iris behandelt jouw gegevens conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wil je weten welke gegevens we van je bewaren en waar we ze voor gebruiken? Lees dan onze Privacy Policy door.

 

Fouten en vergissingen

Eventuele fouten en vergissingen op de website zijn voor Wie Weet Waar Iris niet bindend. Alle genoemde informatie is dus onder voorbehoud.

 

Voorwaarden aanbiedingen en actiecodes

Deze voorwaarden zijn van toepassing op digitale en gedrukte aanbiedingen en kortingscodes die worden aangeboden door Wie Weet Waar Iris.
- Kortingscodes zijn niet geldig op reeds gemaakte reserveringen;
- Kortingscodes zijn niet geldig in combinatie met andere kortingscodes/kortingen;
- Aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt. Deze kunnen snel uitverkocht zijn, dus wacht niet te lang met reserveren.

bottom of page