top of page

Naan (panbrood)

IMG_7724.HEIC
Logo-Wieweetwaariris-v01.gif
IMG_7091.HEIC

Heerlijk knoflookbrood

Met dit recept maak je een heerlijke knoflookbroodjes 8-10 stuks voor bij een Curry.

 

Ingrediënten:

500 gram zelfrijzend bakmeel

500 ml Griekse yoghurt

1 handje fijngehakte peterselie

Olijfolie/knoflookolie

6 gr zout

 

Optioneel: (als topping of door het deeg)

Sesamzaad

Zeezout

Maanzaad

Za’atar

Knoflook

Bosui

Stap 1 - Ingrediënten mengen (5 minuten)

Meng in een kom de zelfrijzend bakmeel, zout, peterselie en yoghurt door elkaar met een lepel. Kneed het geheel met een bebloemde hand goed door. Het mag lekker plakkerig blijven.  

 

Stap 2 - Deeg verdelen

Strooi wat bloem of olie op je werkblad. Verdeel daarop het deeg in 8-10 stukken. Laat alvast een pan opwarmen op je warmtebron. Zet de knoflookolie met een kwastje apart in een beker/kom.

 

Stap 3 – Bakken maar!

Doe een beetje bloem op je handen en druk het deeg voorzichtig uit met je vingertoppen. Hoe dunner hoe beter, maar hij mag niet scheuren. Je kunt hiervoor ook een deegroller gebruiken. Bestrijk één kant van het brood met de olie en leg hem op die zijde in de hete pan. Bestrijk direct de andere zijde ook met de olie. Na enkele minuten merk je dat hij stevig wordt en kun je het broodje omdraaien.

 

Je kunt de naan in een kom apart leggen en laten afkoelen, maar het lekkerst is hij bij direct uitserveren. Je kunt hem ook prima invriezen, als je teveel hebt gemaakt.

​​

  • Smaak Tip: Vul 24 uur van tevoren een bakje met olijfolie. Doe hier uitgeperste teen knoflook in. Zo maak je je eigen kruiden olie voor op het brood!

  • Smaak Tip: Meng een beetje za’atar door je olie voor een kruidige smaak.

1b35dea3-4aa0-434e-a23a-7ba6e293a1a0.jpg
bottom of page