Buitenweekend met je hond

oktober 2021

Het laatste weekend van oktober kamperen? Tuurlijk! Samen met Laurie van Reizen met je Hond en Mischa van Hiking Viking Adventure Trails organiseerde ik het Buitenweekend met je hond op de Sallandse Heuvelrug. Dit weekend stond in het teken van natuur, honden en koken op vuur. Dat laatste was natuurlijk mijn speelveld!


Na een wandeling met backpack o.l.v. Laurie kwam de groep vanuit Nijverdal aan op het kampeerterrein. Daar hebben Mischa en ik ze ontvangen met versgebakken brood, zelfgemaakte kruidenboter en een flinke kop pompoensoep. (de pompoenen uit mijn eigen moestuin)

Mischa is ecoloog en natuurgids, en nam de groep mee de heide op en de bossen in. Hij vertelde over dierensporen, pootafdrukken en over zijn grote passie: vleermuizen.

‘’Keek ik vanochtend toch met een andere bril naar de heide waar ik dagelijks de hond uitlaat’’ aldus een van de deelnemers na afloop van het weekend.

Nadat iedereen terugkeerde naar het kampeerterrein hebben we onder andere zelf naanbrood gebakken, een vegetarische curry gemaakt in de Hongaarse Bograc, brownies en appel-notentaart uit de Dutch Oven.

Omdat onze kampeerlocatie: Camping Twilhaar van november tot en met april gesloten is kwam beheerder Egbert langs met een traktatie. Vers gezaagde plank belegd met plakken krentenbrood. Heerlijke snack in combinatie met een kop warme gluhwein!


De deelnemers sliepen in trekkerstentjes samen met hun hond. Dat is nog best spannend, voor de meeste honden was het de eerste keer. En een aantal deelnemers had al een tijdje niet gekampeerd.

De volgende ochtend stookten we de vuurtjes weer vroeg op en zorgden we voor koffie en versgebakken eitjes van het kampvuur voor de deelnemers, die uit hun tentjes kropen. Terwijl de tentjes opdroogden in de opkomende zon, leerde Laurie de deelnemers alles over kaartlezen en coördinaten met een kaarthoekmeter, waarna ze in groepjes over de hei gingen op zoek naar de kaartjes. Dit was een wedstrijd, en de deelnemers waren bloedfanatiek!

Toen ze na anderhalf uur allemaal nét voor de deadline weer binnen waren sloten we het weekend af met lunch-muffins, een prijs voor de speurtochtwinnaar en met een flinke zak snacks voor de honden. Helaas was het toen echt tijd om het terrein te verlaten, het seizoen zat er namelijk op!


Het was een heel gezellig weekend buiten!33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven