top of page

Mullerthaltrail: Hiken met je hond Route 2

De Mullerthaltrail is een wandelroute van ongeveer 112 kilometer door het gevarieerde landschap van Luxemburg. De tocht bestaat uit 3 verschillende routes en een aantal extra tochten in de omgeving. Inmiddels hebben wij route 2 en 3 gelopen, en staat route 1 nog op onze wensenlijst. Benieuwd naar ons avontuur of op zoek naar tips om te overnachten? Lees dan snel verder!

De routes zijn in beide richtingen te lopen en je kunt op verschillende plekken starten, een overnachting inplannen of eindigen. Wij hebben route 2 en 3 in etappes gelopen met 1 overnachting onderweg.


Route 2 | Pinksteren 2022

Na een halve dag werken zijn wij samen met mijn ouders vertrokken naar Luxemburg. Helaas waren we niet het enige verkeer en hebben we ongeveer 5 uur over de route gedaan. Eenmaal aangekomen op onze overnachtingsplek: Camping La Pinede, zijn we eerst op het terras beland. Vervolgens hebben we onze spullen uitgepakt en onze accommodatie Studio A ingericht. Dit is een studio tot 5 personen waar je ook met hond(en) kunt verblijven. De ruimte is ingedeeld in een slaapkamer voor 3 personen, woonkamer met slaapbank voor 2 personen en een badkamer. Een prima basic verblijf om een weekend te verblijven. Wij kookten een pasta en dronken de nodige wijntjes voordat we uitgeput van de lange rit in ons bed kropen.

De volgende ochtend vroeg op. De rugzakken ingepakt en hup de auto in naar Echternach. We parkeerden onze auto bij Parking Trooskneppchen (gratis) wat direct naast de route lag. Dit is een klein parkeerterrein en staat snel vol.


Wij kozen ervoor om de auto hier te parkeren, de etappe van 19 km tot aan Camping La Pinede te wandelen, daar te overnachten en vervolgens de dag erna de rest van de route te lopen tot aan de auto. Zo kun je dus zonder zware bepakking toch de hele route lopen.


Onderweg kom je door bossen, loop je tussen de rotsen door en wandel je over (hang)bruggetjes door een steile kloof. Vroeger vonden wolven daar een toevluchtsoord.


De route is in totaal 38 km lang. Houd er rekening mee dat je ongeveer 500m extra moet stijgen om halverwege op de camping aan te komen.

De tocht was prachtig! Je beklimt heel wat trappetjes en gaat door smalle passages. Voor onze viervoeter Suus (Jackrussellterriër) was dit net een speeltuin. Jaloersmakend hoe snel zij overal overheen springt. Goldenretriever Bent, van mijn ouders had hier wat meer moeite mee en was nog niet zo gewend aan trappetjes en gladde stenen. Gelukkig kom je onderweg geregeld een beekje tegen waar ze even kunnen afkoelen. Tip: Neem daarnaast ook voldoende water voor je hond mee, er zijn ook stukken waar geen water onderweg is.


In Berdorf hebben we koffie gedronken bij Fromagerie Schmalen waar je ook kaas, yoghurt, ijs en taart kunt kopen. Je krijgt je koffie in een super leuk weckpotje en kunt heerlijk uitrusten op een van de grote tafels/banken.

Dag twee was een stukje pittiger en vooral erg warm. Er waren wat pittige buien voorspeld en mogelijk kans op onweer. De route had soms zeer smalle passages (Kuelscheier) tussen de rotsen door, waar je zeker een lampje (mobielflits) nodig hebt. Je kunt er natuurlijk ook omheen wandelen als je bijvoorbeeld een grote rugzak bij je hebt.


Na weer een aantal pittige klimmetjes en verzuurde benen kwamen we terug aan in Echternach en zijn we teruggekeerd naar de camping. Ik had een tafel gereserveerd (tip) in het restaurant: Brasserie Op Buergkapp. Echt onwijs lekker gegeten! De volgende ochtend zijn we weer terug naar Nederland gereden met een voldaan gevoel en vermoeide benen.


Wist je dat het openbaar vervoer in heel Luxemburg gratis is?! Je kunt dus prima met de bus naar je start- of eindlocatie van de route.Benieuwd naar onze route? Zie hier de GPX!

MT_Route_2_LaPinede
.gpx
Download GPX • 180KB

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page