top of page

Mullerthaltrail: Hiken met je hond Route 3

Bijgewerkt op: 15 jun. 2022

De Mullerthaltrail is een wandelroute van ongeveer 112 kilometer door het gevarieerde landschap van Luxemburg. De tocht bestaat uit 3 verschillende routes en een aantal extra tochten in de omgeving. Inmiddels hebben wij route 2 en 3 gelopen, en staat route 1 nog op onze wensenlijst. Benieuwd naar ons avontuur of op zoek naar tips om te overnachten? Lees dan snel verder!

De routes zijn in beide richtingen te lopen en je kunt op verschillende plekken starten, een overnachting inplannen of eindigen. Wij hebben route 2 en 3 in etappes gelopen met 1 overnachting onderweg.


Route 3 | Pasen 2022

Uit ons werk zijn we de auto ingestapt en reden naar onze overnachtingsplek in een Pod op Camping Martbusch in Berdorf. Deze Standaard Pod was voorzien van een tweepersoonsbed, uitschuifbaar eenpersoonsbed, opklapbare stoeltjes, tafeltje en een elektrische kookplaat voor twee pannen. Ideaal! Wij hadden namelijk een campingpannetje en vooraf bereide pastasaus bij ons. Fijn dat ook onze hond Suus (jackrussellterriër) hier welkom was. Vanaf het kampeerveldje liepen we nadat we onze buik vol hadden gegeten zo het bos in tussen de bizar grote rotsen door. Tijdens de avondwandeling stuiten we plotseling op het logo van de trail route 2. Oeh, dat beloofd wat... dachten wij!

De volgende ochtend vroeg op, snel ons ontbijt naar binnen gepropt. De rugzakken ingepakt en hup de auto in naar Mullerthal. Waarom zo vroeg? Je raad het al, het is een drukbezochte route en wij houden van lekker doorwandelen.


In het dorpje Mullerthal is een gratis parkeerplaats bij Touristcenter Heringer Millen waar je direct op route 3 kunt starten.Onderweg kom je prachtige watervallen tegen, loop je tussen bemoste bossen, over kronkelende vlonderpaden en ook een gedeelte asfalt tussen de weilanden.


De route is in totaal 38 km lang. Wij hebben deze in twee etappes geknipt en ongeveer halverwege (21,31 km) overnacht in een Quartier-hut op Camping Auf Kengert nabij La Rochette-Medernach. Houd er rekening mee dat je een eindje van de route moet afwijken om bij de camping te komen. Ik had vooraf de GPX aangepast en in mijn horloge geladen. Eenmaal aangekomen op de camping na ongeveer 5 uur wandelen zijn wij op het terras geploft en hebben eerst wat Bofferding Lager biertjes van de tap gedronken. We besloten ook een hapje te eten in het restaurant aangezien de maaltijden daar bijna hetzelfde kosten als onze gevriesdroogde maaltijdzakken. (Wel even reserveren, maar dat kan ook ter plekke). Wist je trouwens dat ''hallo'' in Luxemburg ''Moiën'' is? Dit zul je geregeld horen, omdat iedereen op de trail erg vriendelijk is.

Het was best frisjes in de hut 's nachts! Een basic indeling met twee stapelbedden en tafel en stoelen. Naast de hutjes is een ruim toiletgebouw met keurige douches. Wij kregen de indruk dat het een camping is waar veel vaste gasten recreëren. Op het moment dat wij er waren stonden er geen trekkerstentjes.


De volgende ochtend zijn we weer vroeg vertrokken. Met de eigenaar van de camping hadden we afgesproken dat we de sleutel van onze hut ergens konden achterlaten. De receptie was op dat moment nog niet geopend. Deze flexibiliteit is voor trekkers als ons erg prettig!

Dag twee was een stukje pittiger en vooral erg warm. We liepen langs prachtige kastelen in Beaufort waar je ook naar binnen kunt als je zonder hond wandelt. In de buurt van Beaufort kun je wel rekenen op wat drukte op de trail, erg toeristisch. De route loopt verder langs het water waar wij even pauze hebben gehouden. Schoentjes uit en de voetjes lekker afkoelen in het kabbelende water.


Eenmaal terug in Mullerthal na een tocht van 21,17 km/4 uur 40 min hebben wij onze rugzakken in de kofferbak gelegd en zijn eerst op het terras neergeploft. Nadat we genoten van wat te eten/drinken zijn wij terug naar Nederland gereden. Omdat we nog een dag vrij waren hebben we er nog een nachtje luxe (hotel) aan vastgeplakt in het mooie Limburg en een wandeling gemaakt door Nationaal Park De Maasduinen.


Eenmaal thuis hebben we direct nog een weekend geboekt om route 2 te wandelen. Daarover kun je verder lezen in mijn volgens post!Benieuwd naar onze route? Zie hier de GPX!

Route3_MT_Aangepast
.gpx
Download GPX • 131KB

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page