top of page

Outdoorcooking, Kamperen, Trailrun en Wandelen in Het Montferland

Bijgewerkt op: 26 mei 2021

7 april 2021

Wat is het een rare tijd. Door het virus is iets leuks organiseren haast onmogelijk. Keer op keer werden de regels aangepast. Naar het buitenland gaan lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Naast de liefde voor de bergen, ben ik mij wat meer gaan verdiepen in het buiten koken.


Tijdens Pasen kreeg ik de mogelijkheid van mijn oud-werkgever Markant Outdoorcentrum om met wat vrienden te kamperen op het kampeerterrein. Ieder zijn eigen onderkomen (tent/tarp) en alles op 1,5m afstand. Een aantal hebben deelgenomen aan de individuele Montferland Toppen Trail – special edition 2021 van Mud Sweat and Trails. De rest heeft in groepjes een prachtige wandeling gemaakt door het zelfde bos.


Tijdens de wandeling, hoopten we de trailrunners tegen te komen. En jawel, nét toen ik een foto wilde maken van de aanduiding van de Montferlandse Toppen Wandelroute, kwamen de dames aan rennen!


Mocht je trouwens overwegen deze route te gaan wandelen, het is een pittige tocht! De route is 43 km lang, en met de ruim 500 hoogtemeters vrij zwaar in één dag te wandelen.


Na onze wandeling kwamen we terug op het kampeerterrein. Onder het genot van het vloeibare goud in het welbekende groene flesje (want ja... achterhoek) werd het vuur opgestookt. De groentes gesneden en gewassen en de eerste Dutch oven stond op het vuur. Ondertussen druppelden de andere wandelaars binnen en had iedereen zijn tentje staan.


Op het menu van vanavond stond een kip-bierstoof met krieltjes, pompoen, rode ui en paprika. Zoals jullie misschien weten, bak ik graag brood. Ook voor dit weekend had ik een foccacia van zuurdesem gebakken met als topping: parmezaanse kaas, rode ui en zeezout. Deze werd op een gietijzeren grillplaat opgewarmd.


Als toetje maakten we een apple crumble uit het recept van Arrien Stegehuis De Kampvuurkok. Goddelijk!


Wat wel grappig is om te zien tijdens zo'n weekend, is dat iedereen zijn/haar gear vergelijkt, en hier ook leuke weetjes over leert. Zo had Kaj zijn peperdure hardshell jas de hele avond/nacht naast het kampvuur slingeren. Zijn motto was: ''Iedereen kan 't kopen, maar je moet het dúrven vies te maken.'' Helaas hebben we hier geen foto van. Wel is er een foto van zijn onderkomen:
Heel wat drankjes en flauwe grappen verder kropen we onze slaapzakken in. Het waaide flink 's nachts, en het was erg frisjes! Af en toe hoorde je een vis springen in het water. Tot grote frustratie van de karper-vissers, die iets verderop op het terrein hun kamp hadden. Vroeg in de ochtend weer snel het vuurtje opgestookt en weer verder met onze culinaire bezigheid.


Nadat de broodjes ei op waren, hebben we nog een heleboel poffertjes gebakken. Een tijdrovend klusje, maar wel erg leuk!


Met een volle maag het kampeer tripje afgesloten, en kijken we terug op een erg gezellig weekend. De eerste plannen voor een volgende editie worden alweer gemaakt. Hopen dat er straks nog iets meer mogelijk is, en we nóg meer leuke dingen kunnen ondernemen. .


3-4 april 2021

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page