top of page

Sallandse Heuvelrug: Outdoorcooking, kamperen en wandelen

Bijgewerkt op: 3 okt. 2022

De Sallandse Heuvelrug is een prachtige plek. Ontstaan in de ijstijd 150.000 jaar geleden. Mijn favoriete kampeerplek daar is Natuurkampeerterrein Twilhaar, wat mij betreft een parel! Verstopt tussen de bomen midden op de Sallandse Heuvelrug. Ik sprak daar af met een aantal gezellige volgers van mijn instagram account om te koken, wandelen maar ook vooral relaxen. Benieuwd naar ons avontuur? Lees dan snel verder!


Een aangename verrassing, de heide stond al prachtig in bloei!


Dag 1 | Juli 2022


Het is vakantie! Nadat ik terug in Nederland was heb ik mijn kleding gewassen, en weer direct ingepakt om zo snel mogelijk naar de camping te vertrekken. Natuurkampeerterrein Twilhaar is een kleine gezellige camping met 30 ruime kampeerplaatsen en 3 trekkersplekken. Er is geen stroom, verlichting of wifi. Hoe minder, hoe beter, wat mij betreft. Als het niet te droog is (natuurbrandrisico) mag je er een vuurtje stoken. Je kunt geen plekje reserveren, op de website staat of er nog voldoende plek is. Het voordeel hiervan is, dat je ook niet vooraf hoeft te bepalen wanneer je naar huis gaat.

Omdat het op het moment dat ik er was brandrisico fase 2 is, had ik mijn nieuwe kachel meegenomen. Hiermee kon ik dus toch een vuurtje stoken én koken op vuur! Nadat ik een wandeling maakte over de heide ben ik begonnen aan een pistache-kruidenkaasbrood uit de dutchoven. Omdat ik nog wat boter overhield, en er een leuke pluktuin aanwezig is op de camping heb ik er ook kruidenboter bij gemaakt. Was dit een voorbode voor de rest van de dagen? #vreetfestijn


Het weer was een beetje wisselvallig, soms een druppel regen en een koudere nacht maar voornamelijk heet, bloedheet!


De eerste avond hebben we een stoofpot gekookt met o.a. zoete aardappel, kip, boontjes, wortel en pindakaas uit het boek: ''Het ultieme camping kookboek).


De ingrediënten kwamen vers uit de moestuin van Ineke, heerlijk!

Nadat het begon af te koelen buiten zijn we gezellig rond de kachel gaan zitten borrelen.


De volgende ochtend na aankomst van Marleen direct een mooie wandeling gemaakt over de heide. Het was erg heet, vooral ook voor de honden. Bij terugkomst op de camping was Tamara ook gearriveerd en werd er heerlijk gekletst over eerdere kampeer avonturen.


Vervolgens gezamenlijk aan de slag met ons avondeten: risotto en als toetje wafels met slagroom. Poe! Tonnetje rond van eten en drankjes weer ons tentje in!


In de ochtend vertrokken we voor een wandeling: Koningsbeltwandeling. De start met een jas aan, maar al snel kon deze weer uit. De tocht van ongeveer 13 kilometer komt vlak langs de camping, het bezoekerscentrum, vele uitzichtpunten, stukken bos en heide. Bij dit bezoekerscentrum zit een grote horeca gelegenheid waar je heerlijke koffie kunt drinken.


De laatste avondmaaltijd van dit insta-live eventje was een gele curry met zelfgebakken naanbrood. Wederom in gietijzer bereid op mijn kacheltje.


Het was een zeer geslaagd kampeerweekend en de volgende datum staat alweer gepland! Bedankt voor alle gezelligheid: Ineke, Marleen, Tamara en Myrthe.45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page