Verzekeringen

safe.png

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms gebeuren er echter dingen waardoor je reis anders loopt dan verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering.

Als je met Wie Weet Waar Iris op reis wilt, is het hebben van een reisverzekering bovendien verplicht. Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter.

De kosten voor een reis- en/of annuleringsverzekering zijn afhankelijk van de reisduur en reissom. Informeer voor een passende en/of het afsluiten van een verzekering bij je zorgaanbieder.

1.jpg

Veelgestelde Vragen

logo_kleur.png

Voor vertrek

Hoe gaat het precies in z’n werk als ik wil boeken?
Om een reis te boeken, vul je het boekingsformulier in dat in beeld komt als je bij de reis en vertrekdatum van jouw keuze op ‘boeken’ hebt geklikt. Vervolgens krijg je van mij bijna altijd dezelfde werkdag nog een bevestiging van je boeking. Boek je ‘s avonds of in het weekend, dan is dat meestal de eerst volgende werkdag. Veel van mijn reizen zijn snel vol geboekt, dus boek op tijd om teleurstellingen te voorkomen!

Hoe gaat het nemen van een optie in z’n werk?
Het is ook mogelijk om een optie te nemen op de reis van jouw keuze. Een optie is geheel vrijblijvend en 4 dagen geldig. Wij houden dan een plaats voor je vrij. Wanneer je een optie hebt op de laatst beschikbare plaats en iemand anders wil deze plaats definitief boeken, dan bellen wij je op. Wij vragen je dan om diezelfde dag voor 16:00 uur een keuze te maken.

 

Wanneer betaal ik de reissom?
Na ontvangst van je boeking vragen we je om een aanbetaling te doen van 30% van de totale reissom met een minimum van €135,00. Uiterlijk 6 weken voor vertrek moet de resterende reissom op onze rekening zijn bijgeschreven. Voor uitgebreidere informatie over betalingen kun je het beste de Reisvoorwaarden lezen. Boek je je reis binnen zes weken voor vertrek? Dan dien je de gehele betaling binnen vijf werkdagen te voldoen.

 

Hebben jullie mijn betaling al ontvangen?
Zo af en toe krijgen we vragen over de ontvangst van betalingen. Als je niets van ons hoort na je betaling, kun je er vanuit gaan dat het goed is gegaan. Is de betalingstermijn verstreken en hebben wij je betaling nog niet ontvangen dan nemen we contact met je op. Mocht je toch twijfelen aan de correctheid van je betaling, dan is het verstandig om even contact met je bank op te nemen.

Moet ik speciale kleding meenemen?
Voor de meeste reizen is geen speciale kleding vereist. Goede wandelschoenen raden we natuurlijk wel aan. Zorg ervoor dat je ze goed hebt ingelopen voordat je op reis gaat! Twee weken voor vertrek ontvang je van ons een paklijst waarop staat wat je wel en wat vooral niet mee moet nemen. Mocht je voor die tijd vragen hebben over wat je wel en niet mee dient te nemen, stel ze ons dan gerust! Wij geven je uiteraard graag advies over de juiste materialen. 

Ik ben geen ervaren kampeerder, zijn de reizen dan ook voor mij geschikt?
Ook als je nog nooit hebt gekampeerd kun je heel goed genieten van de reizen van Wie Weet Waar Iris. We overnachten voornamelijk in appartementen waar goede sanitaire voorzieningen aanwezig zijn, tenzij we aangeven dat we kamperen. Houd er gewoon een beetje rekening mee dat niet alles zo comfortabel is als thuis, dan komt het goed!

Groepssamenstelling

Kan ik van te voren kennis maken met mijn reisgenoten?
Na het maken van een boeking (en bij gegarandeerd vertrek van je reis, kun je via een whatsappgroep alvast met elkaar kennismaken. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken wie de muziek mee neemt, wie welk spel, de opblaaskrokodil, carpoolafspraken maken en bespreken wie er goed kan fotograferen! Niet iedere deelnemer zal gebruik maken van de mogelijkheid om vooraf met andere reisgenoten te communiceren: het is ook geen verplichting, maar we stimuleren het wel!

Profiel van de deelnemers
De reizigers die met Wie Weet Waar Iris op reis gaan zijn 18+ . We kunnen ons goed voorstellen dat je nu denkt… ik wil graag met mijn eigen leeftijdsgenoten op reis, echter uit onze ervaring blijkt dat men niet in hokjes gedrukt wil worden! Het is juist leuk en leerzaam om met verschillende leeftijden in een groep te zitten. Iedereen is op zoek naar avontuur of je nu 18 bent of 55!

 

​Is er tijdens de reizen ook tijd voor ontspanning?
Natuurlijk! De reizen zijn goed georganiseerd, maar zeker niet overgeorganiseerd! Tijdens onze groepsreizen krijg je dan ook volop de kans om zelf dingen te ondernemen of gewoon lekker te ontspannen en je eigen vakantie te beleven. In overleg met de groep en de reisbegeleider is er heel veel mogelijk. Houd er wel rekening mee dat je met een groep op pad bent, dus niet altijd zal aan ál je wensen kunnen worden voldaan.

 

Moet ik een goede conditie hebben voor de reizen?
Het is vanzelfsprekend dat de aard van onze reizen een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid vereist. De manier van reizen en overnachten, de soms afgelegen gebieden en het actieve karakter van de reizen maken ze ongeschikt voor deelnemers die extra aandacht van onze reisbegeleiders nodig hebben. We vragen reizigers hierin hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Levert je gezondheid zodanig hinder of overlast op dat een goede uitvoering van de reis wordt bemoeilijkt, dan kan Wie Weet Waar Iris voor jou besluiten dat je de reis dient af te breken. Zie hiervoor ook de algemene voorwaarden.

Uiteraard zijn de activiteiten die we doen nooit verplicht, dus als er een onderdeel in de reis zit waaraan je niet kunt of wilt meedoen is dat geen enkel probleem. In overleg met de reisbegeleider is er veel mogelijk. Houd er wel rekening mee dat je bij sommige reizen (zoals wandelreizen of de kanoreis) niet zomaar kunt ‘uitstappen’: het zijn reizen die met een goede basisconditie, de juiste voorbereiding en soms wat extra doorzettingsvermogen prima te doen zijn, maar denk hierover niet te licht. Twijfel je over de zwaarte van een reis, neem dan gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen de juiste beslissing te maken; het zou zonde zijn als je uiteindelijk niet vol van je reis zou kunnen genieten!

​​Wat zijn de bijkomende kosten tijdens de reis?
De reissom zoals deze op de website staat, dekt vrijwel alle kosten. De enige bijkomende kosten zijn voor het eten en drinken, eventuele optionele activiteiten en persoonlijke uitgaven. Tijdens veel reizen wordt een ‘pot’ gemaakt voor ontbijt, lunch en diner; hierbij moet je rekening houden met ongeveer €10,- tot €20,- per dag. Uiteraard is dit bestemmingsafhankelijk.

De activiteiten

Is deelname aan alle activiteiten verplicht?
We willen en kunnen niemand verplichten om met alle geplande activiteiten mee te doen. Wanneer je dus wegens bijvoorbeeld een blessure ergens niet aan mee kunt doen, dan is dit geen probleem. In overleg met de reisbegeleider is er veel mogelijk en samen zullen we een alternatief proberen te vinden. Houd er wel rekening mee dat je bij sommige reizen (zoals wandelreizen of een kanoreis) niet zomaar kunt ‘uitstappen’.

Ik heb nog nooit een bergwandeling gemaakt of op een mountainbike gezeten, is dat een probleem?
Het hoeft geen probleem te zijn, maar als je twijfelt of je de activiteit wel tot een goed einde kunt brengen vragen we je om vooraf even contact met ons op te nemen. Bij de meeste rondreizen kun je er ook wel voor kiezen om een activiteit op een rustig tempo uit te voeren! Houd echter bij wandelreizen wel rekening met lange dagen lopen met bagage: als je nog nooit meerdaagse tochten hebt gelopen, bedenk dan goed dat zo’n reis meer van je lichaam vraagt dan wanneer je ‘elke dag een wandelingetje’ maakt in het bos thuis. Het is natuurlijk wel vervelend als je halverwege de tocht niet meer verder kunt, zowel voor jezelf als voor je medereizigers!

Zijn alle activiteiten bij de reissom inbegrepen?
Bij de reisbeschrijvingen geven we aan wat wel en niet bij de reissom is inbegrepen. Optionele activiteiten worden dan ook als zodanig aangegeven.

Algemene Voorwaarden