Subway Broodjes

Subway Broodjes.jpeg

Zacht en Zoet!

_Kooltjes.jpg
IMG_2982.jpg
Logo-Wieweetwaariris-v01.gif

Subway broodjes!

Basisrecept

Met dit brooddeeg kun gemiddeld 5-8 subway broodjes maken.

Het vergt weinig tijd (±1,5 uur), en bevat simpele ingrediënten. Onder aan deze pagina kun je het recept als PDF downloaden.

Ingrediënten:

 

600 gram bloem

10 gram zout

15 gram suiker

65 ml Zonnebloemolie

350 ml lauw water

1 tl oregano

1 tl uienpoeder

1 tl Italiaanse kruiden

30 gram Parmezaanse kaas

10 gram droge gist

Bakpapier

Scheutje melk

Stap 1 - Ingrediënten mengen

Meng in een kom de bloem, zout, gist en suiker door elkaar met een lepel. Nadat je alles door elkaar hebt gemengd giet je 350ml lauwwarm water en de zonnebloemolie in de kom. Meng alles tot een plakkerig deeg, en haal het uit de kom.

 

Stap 2 - Deeg kneden en 1e rijs

Kneed het deeg c.a. 10 minuten tot een stevige bol. Het deeg is klaar, als je er een dun vliesje van kunt trekken. (denk aan kauwgum) Leg de bol terug in de kom, en dek deze af met plastic folie of een badmuts. Laat het 30 minuten rijzen op kamer temperatuur. Rasp ondertussen de kaas, en meng deze in een kom met de uienpoeder, oregano en italiaanse kruiden.

 

Stap 3 - De 2e rijs

Haal de gerezen deeg bol uit de kom, en duw de luchtbellen er uit. Verdeel het deeg in kleine bolletjes. Je hebt genoeg deeg voor 8 kleine of 5 grote broodjes. Smeer de bolletjes in met een beetje melk, en strooi het kruiden-kaas mengsel er overheen. Dek opnieuw af. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het deeg 30 minuten rijzen op kamer temperatuur.

 

Stap 4 - Bakken maar!

(Optioneel: Bestrooi je deeg met kruiden, kaas, uit etc. etc. Zorg ervoor dat het niet te nat wordt.)

Bak je brood in 20 - 30 minuten goudbruin af in het midden van de oven, op een bakplaat bekleed met bakpapier. Het brood is klaar, als deze aan de onderzijde hol klinkt wanneer je hier op klopt.

 

  • Bak jij je broodjes in een dutch oven? Zorg dan dat er een bakpapiertje in gelegd wordt, voordat je het deeg er in laat vallen.  Dit voorkomt dat het deeg gaat plakken. Gezien de warmte van het vuur, kan het brood sneller klaar zijn dan omschreven. Hitte verdeling: Weinig kooltjes onder, gemiddeld aantal kooltjes op de deksel.

Subwaybrood_edited.jpg